Tässä teille yksi suosikkiherkkuni, sitruuna-marenkipiiras. Vaikka ulkona myrskyää, tulee lunta ja on synkkää, on minulla täällä kotona kevät! Yrtit kasvavat ruukuissaan ja kukat kukkivat maljakoissaan. Minulla on tänään ollut jotenkin tosi keväinen olo ja sen takia leivoinkin sitruunaista piirasta. Kuvistakin tuli mielestäni aika kivat. Vai mitäs te olette mieltä kuvistani?
Pohjan tein ihan normaalista murotaikinasta, mutta sekoitin sekaan hieman sitruunan makuista bulgarian jogurttia, jotta taikinasta tulisi hieman kosteampaa.
Täyte:
2,5 dl sokeria
5 rkl vehnäjauhoja
1,5 dl puristettua sitruunanmehua (n. 3 sitruunaa)
5 keltuaista
50 g voita
Marenki:
5 valkuaista
1,5 dl sokeria
Valmista murotaikina ja laita se uuniin 225 asteeseen n. 20 minuutiksi. Sillä välin kun pohja valmistuu uunissa, valmista täyte.
Laita jauhot ja sokeri kattilaan. Lisää sitruunanmehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset ja voi ja anna seoksen sekoittua tasaiseksi. Seos on valmista silloin, kun se kuplii. Kaada seos paistetun pohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa seosta vielä lisää. Levitä tai pursota valkuaisvaahtoa sitruunaseoksen päälle. Valkuaisvaahtoa tulee aika paljon, jota sitä ei todellakaan tarvitse pihtailla. Laita piiras vielä uuniin n.5 minuutiksi tai siksi aikaa kunnes marengit muuttuvat rusertaviksi.
Ja jos reissaatte Italiassa, niin menkääpäs päiväretkelle Limoneen. Nauttikaa lasilliset limoncelloa samalla kun katsotte sitruunan värittämää maisemaa. Minun harmikseni ajettiin viime kesänä vain Limonen läpi, koska pojilla oli kiire Italian kitesurffaus paratiisiin, Gardan Campioneen.
__________________________
As a crust, I used basic pie crust.
Make the crust in advance, and while it is in the oven make the filling.
Recipe for the lemon filling:
2,5 dl of sugar
5 tbs of wheat flour
1,5 dl of fresh lemon juice ( you need around 3 lemons)
5 egg yolks
50 g of butter
Meringue:
5 egg whites
1,5 dl of sugar
Put sugar and flour into a kettle. Add lemon juice and mix all the ingredients together. At last, add egg yolks and butter. Cook the sauce until it boils.
Add the filling on top of the crust.
Whisk egg whites into a hard foam. Add sugar, and whisk until foam is hard. You can use piping tube like me, or just cover the pie with meringue foam. Put the pie into oven for 5 minutes or until meringue is brownish.
Labels: Tasty Bites/Recipes