Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Avec Sofié

Thursday, September 30, 2010

New Year in PARIS!



Arvatkaa mitä murut, me mennään uudeksi vuodeksi Pariisiin!

Noilla sanoilla yllätimme poikaystävämme, kun kerroimme ystävättäreni kanssa meidän yllätyksemme. Aluksi minun piti yllättää poikaystäväni juhannuksena minilomalla Berliiniin, mutta kun kumpikin oli kesätöissä niin oli vaikea löytää yhteisiä vapaapäiviä. Viime vuonna juhlimme uutta vuotta Bangkokissa, ja kysyinkin ystävättäreltäni, että teihtäisiinkö tästä rutiini, haluaisivatko he lähteä meidän mukaamme. Kesäkuun viidennentoista päivän jälkeen olemme "B":n kanssa vain suunitelleet ja järkkäileet yllätystä, ja tasan kolmen kuukauden päästä istumme lentokentällä kohti Pariisia. Maailmassa on kaksi kaupunkia, joissa ainakin haluan nähdä vuoden vaihteen, Pariisissa ja New Yorkissa. Tänä vuonna se tulee olemaan Pariisi.

Tämä tulee oleman kolmas kertani Ranskan loisteliaasa pääkaupungissa, ja kummankin poikaystävän ensimmäinen kerta. Ihana ystävättäreni "B" on asunut Pariisissa pienenä, joten hän saa näyttää meille entisiä kotikulmiaan. Vaikka Pariisissa olen käynyt aiemminkin, mutta aina tuntuu siltä, että paljon näkemistä jää seuraavalle kerrallekin. Tällä kerralla aiomme ainakin juoda kupposet teetä Cafe de Fleur nimisessä kahvilassa, ja toivoa jospa ystävämme Karl sattuisi paikalla, fingers crossed! Luin juuri tänä aamuna TIME-lehteä ja siinä kerrottiin, että Grand Palaisessa on suuri Monet´in näyttely, sen käymme varmasti katsomassa. Artikkelin kirjoittaja sanoi, että hän ei tule näkemään enää mitään yhtä vaikuttavaa koko elämässään, eli odotan tulevalta paljon. Nappaamme myös muutamat makeat haukut Ladurée:n kahvilassa ja tepastelemme Marie Antoinette:n puutarhassa Versaillesissa. Mitä vielä! 

Tässä on pientä porkkanaa, että jaksaa opiskella ahkerasti  :)

Quess what honeys, we are going to go to Paris to celebrate New Year! 

Those were the words that our boyfriends heard when we told our suprise gift for them. First my idea was to suprise only him on mid-summer with a trip to Berlin.  But  I couldn´t find suitable dates for us because we were both working on summer (we both are full-time students at the moment :)). Last year we were celebrating New Year in Bangkok, and I asked my friend that should we make it a routine, would they want to spent the New Year in Paris with us? After june 15  me and "B" have been  planning our New Year suprise and exactly in three months we are in the airport heading to the glorious city of Paris. There is two cities atleast where I would want to see the year changing, New York and Paris. This year it´s going to be Paris.

This will be my third time in the worderful capital of France. I think i can´t never get enough of it, the city has so much to offer. This is our boyfriends first time in Paris, but my dear pumpkin B has lived there when she was a child. I think we are going to drink some tea at Cafe De Fleure and hope our dear friend Karl. L would  pop in, fingers crossed! I just read this morning from the Times that there is the biggest Monet´s exhibition at Grand Palais, that´s for sure we are going to see. Take some delicious bites at Ladurée and browse around the flea markets.  And I really hope that we can take a walk on Marie Antoinette´s garden at the Palace of Versailles, Oh what else!






Labels:

Wednesday, September 29, 2010

Lemon Curd- Meringue- Gelato





En ole koskaan ollut mitenkään perso jäätelöille, vaikka makeaa ja italialaisia "jäätelöitä" rakastankin.
Kumminkaan  en juurikaan syö mitään perusjäätelöitä, ne ovat mielummin pakastimessa kuin minun masussani. Suomalaiset jäätelöt ovat todella kovia ja mautkaan eivät houkuttele minua.  Näiden syiden takia  päätin kokeilla jäälöiden tekoakin :)

Tutkiskelin muutamia  jäätelöreseptejä ja muokkasin niistä itse eniten näköiseni, tutkiskelun tuloksia voit nähdä alla :) 

I have never been a big fan of normal ice cream, despite the fact that I adore italian gelato. Those normal finnish ice creams I rather see in my fridge than in my tummy. I don´t know what kind of ice creams you have down there, but the consistency of finnish ice creams is too hard for me and I don´t like the flavours they are making. The ice cream companies should be more experimental, not to sell only some very basic flavours such as pear or strawberry. Nevertheless here is my first italian gelato experiment.

I browsed few ice cream recipes and mixed them, below you can see some results :)




Recipe:

I made the meringue one day before and i  used some very basic recipe for that.
Marengin tein edelisenä päivänä ja reseptinä käytin ihan simppeleintä mahdollista.

You need/Tarvitset :
 250g Mascarpone/Mascarponea, 250g quark/maitorahkaa ( i don´t know if you have this thing there, in Italy they use something similar like sour cream) ,  300g lemon curd/sitruuna tahnaa, 1,5 dl of double cream/kuohukermaa and icing sugar that kind of amouth what suites you, tomusokeria sen verran kuin tykkäät.

Vatkaa mascarpone ja rahka, laita seos kylmenemään pakastimeen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tomusokeria sen verran kun näet tarpeelliseksi. Ota mascarponeseos pakastimesta ja lisää siihen kermavaahto vatkaten, lisää lopuksi marenki. Tottakai voit käyttää ihan mitä tahansa täytettä tai makua, tällä perusreseptillä onnistut varmasti tekemään minkä makuisen jäätelön tahansa :)

Mix Mascarpone and quark, put the combo in the freezer and let them stay there awhile. Whip the cream and mix it with icing sugar. Take the mascarpone-quark combo away from the freezer and mix it with the whipped cream. Add lemon Curd and meringue, of course you can fill the cream that kind of fillings that works the best for you. With this basic  gelato recipe you will do the trick anyway :)

Labels:

Tuesday, September 28, 2010

Sofié in Borneo




Viime vuonna tähän aikaan olin ihan toisenlaisessa ympäristössä kuin nyt. En ollut aiemmin ollut samanlaisessa paratiisissä, ja veikkaan että toista samanlaista ei olekaan. Borneo on maailman kolmanneksi suurin saari. Borneo kuuluu kolmelle eri maalle; Malesialle, Indonesialle ja Bruneille. Olimme siellä Malesian puolella. Rakastuin paikkaan ihan äärettömästi. Sellaisia maisemia, vedenalaista elämää ja fiilistä en ole muualta saanut.  Yllä olevat kuvat ovat Sibuanin saarelta, läheltä sitä maailman kuulua sukeltajien paratiisiä, Sipadania. Kävimme myös Kota Kinabalussa, jossa kiipesimme Kaakkois-Aasian huipulle, Mount Kinabalulle. Rakastan matkustamista, ja vielä enemmän jos se antaa minulle uusia ja ikimuistoisia kokemuksia. En ole ollenkaan sellainen matkailija, joka nauttii vaan aurinkotuolissa  löhöilystä, sellainen kuulostaa minun korviini aika ankealta. Ja vielä kun ei ole lapsia, niin voi tehdä vähän extreme-juttuja, joita  voi siten myöhemmin muistella. Ahh, voikun voisin hypätä edes hetkeksi takaisin tuolle valkealle hietikolle!


Ja jos tarvitsette lisätietoa, autan mielelläni :)



Last year at this time I was in a true paradise. I have´t been a place like Borneo ever before and I think i don´t find another place like it. Borneo is the third largest island in the world and it`s divided among three countries; Malaysia, Indonesia and Brunei, we were in the Malaysian part. I fell in love with Borneo immediately. The pictures above are taken in the island of Sibuan, near the divers paradise, Sipadan. We wisited also Kota Kinabalu and there we hiked on the top of SE Asia, Mount Kinabalu. I love to travel (despite the fact that I hate flying) I love to travel even more if my vacation can give me new experiences and something to think later on. I´m not that kind of traveller who will just lay on the chair whole day and reads a book, to my ears it sounds boring. We don´t have kids yet so we are still able to have some "extreme" getaways. Ooh, I wish i could relocate myself to Borneo even just for one day.


And if u need more information please don´t hesitate to ask!



Labels: ,

Italian Glass Table- italialainen lasipöytä

Meillä on ollut hakusessa olohuoneenpöytä jo hyvin pitkään. Viimeisinä vuosina olen ollut ihastuksissani Italialaisiin lasipöytiin. Mutta Italian matkani jälkeen innsotukseni  vain nousi. Italialainen ystäväni on viittä vaille valmis arkkitehti ja hänellä on suunnittelu/arkkitehtitoimisto äitinsä kanssa. Hän tietää innostukseni designiin, niin Italiassa ollessani hän kierräti minua upeissa sisustuskapiossa ja suunnittelutoimistojen showroomeissa. Olen teettänyt meidän keittiönpöytään lasipäällyksen, ja toissaviikolla soitin samaan firmaan, että jos he tekisivät meille taitetusta lasista pöydän olohuoneeseen. En ollut edes ajatellut, että miten kalliiksi teettäminen tulisi, 1500 euroa sohvapöydästä on aika huikea hinta. Onneksi löysin muutaman varteen otettavan liikkeen, jotka valmistavat/maahantuovat lasipöytiä, Baltasar Korkeavuorenkadulla Helsingissä ja InDesign Tampereella. 
Alla on muutama inspiraation lähde kuvina. Ja kuten kuvistakin huomaa, voi lasipöytää käyttää hyvin erilaisissakin sisustuksissa.

We have been looking for a new table for our living room for a long time. Few years I have found myself staring  Italian glass tables. But after my vacation in Italy, my desire for simple glass tables has just increased. My Italian friend is studying architecture and he and his mom has own architecture business in North-Italy. He knows my interest on design and luckily he showed me nice spots and shops. Our kitchen tables cover is custom made and I called to the same company and asked their price for the small table for our living room. Well for me 1500 for a glass table is way too much at the moment. But luckily I found some other shops who are importing glass tables from Italy. You can see the links above.  Below you can see some inspirational pictures, and as you can see you can easily use glass tables with different kind of interiors. 



Photos borrowed from herehere and here.

Labels:

Monday, September 27, 2010

CHANEL nro.509



Niin kun olen aiemminkin sanonut, olen harmaata viljellyt niin kotiini kuin sisustukseenikin. Käytän harmaata myös iltameikissä, ja nyt myös kynsissä. CHANELIN nro. 509 Paradoxal on savunharmaa kynsilakka, jossa on ripaus violettia. Panostus parempiin kynsilakkoihin kannattaa, sillä ne pysyvät kynsissä kauemmin, mikä on tällaiselle touhukkaalle tärkeää. Lakan hienostunut sävy saa kynnet näyttämään pidemiltä ja hyvinhoidetuilta.

Like I have earlier mentioned I have put different kind of shades of grey to my interior and also i wear a lot of grey nowadays. If I go out in the evening I put dark grey eyeshadows and currently I have polished my nails with CHANEL nail polish n. 509 Paradoxal. I would say that the shade would be quite smoky but there is also a glimpse of violet on it. When it comes to makeup and beauty products I usually like to buy products with good quality. Especially because I´m quite a handy man and doing different kind of things all the time I like that the nail polish stays on my nails. The sophisticated shade of the nail polish gives you the impression that your nails are longer and your hands and nails are well cared for.

And like you see from now on I´m also writing in English. I have noticed from my blog statistics that I have many readers abroad. From now on you will be able also read not only look the pictures :)

And Jenny, I will translate The Apple Pie recipe for you soon!

Hugs!

Labels:

Sunday, September 26, 2010

Kynttilänjalkojen tuunausta

Olen aina tykännyt näperrellä kaikenlaista, ja olenkin aika kätevä käsistäni. Olen se meidän perheen "Handy-Man". Minulla on paljon kaikkia erilaisia pieniä projekteja aina menossa, ja ne tuovatkin kivan vastapainon koulukirjoille. Ainoa asia mitä en edes ajattele tekeväni on vaatteiden ompelu, en tule toimeen ompelukoneiden kanssa :)

Ostin kynttilänjalat viime kesänä Hietaniemen kirpputorilta ihan vain sitä silmällä pitäen, että saan tuunata ne. Kynttilänjalat olivat täynnä naarmuja ja muutenkin aika huonossa kunnossa, joten alusta asti oli selvää että niille olisi jotain tehtävä.Maalasin kynttilät muutamalla kerroksella Sadolinin Otepohjaa ja päälle laitoin vielä valkoista sisustusmaalia. Ajattelin vielä sprayata ne, jotta saisin niihin kiiltävämmän pinnan.

Ja tässä kynttilä muutaman maalikerroksen jälkeen



Labels: ,

Saturday, September 25, 2010

ALESSI; Apostrophe orange peeler


Minulla on ollu viimeiset 2,5 viikkoa ihan hirmuinen stressi yhdestä tentistä, jota en läpäissyt viime keväänä. Tänään oli viimeinen yritys päästä kyseisestä tentistä läpi ja sen takia en ole oikein viime päivinä  kerennyt panostamaan postauksiini. Ohhhoo, se on ohi nyt. Minulle ainakin jäi sellainen fiilis, että osasin ihan hyvin asioita. Mutta kyseisen kurssin professori on aika vaativa, joten toiveissa ei ole hyvä arvosana, läpipääsykin on jo voitto :) Joten thumbs up!

Päätin 2,5 viikkoa sitten että ostan itselleni jotain kivaa, kunhan pänttäys ja lyhyet yöunet on ohi!
Tentin jälkeen menin yhteen lempisisustuskaupoistani ja näin ALESSIN appelsiininkuorijan. Vaikka tykkäänkin sisustuksessa  romanttisesta tyylistä, mutta silti tykkään ALESSIN sekä Iittalan selkeistä linjoista. Gabriele Chiaven suunnittelema Apostrophe-kuorija on ruostumatonta terästä ja pinta on viimeistelty mattaiseksi. Pidän mattapinnoista, en niinkään kiillosta. Ja mikä parasta, kuorija toimii, joten se ei tule lojumaan laatikonpohjalla ;) 

I have had hard few weeks with school, but luckily the exam was today so now it´s time to relax. After my exam I went to one of my favourite interior shops and I saw this nice orange peeler made by Alessi. Even though I like interiors with a glimpse of  romantic details but still I prefer clean lines which you can see in the designs by Alessi  and Iittala (  my finish favourite ) for example. I really felt that i needed to have this even though i could manage to peel the oranges with a normal knife. Luckily the peeler did not let me down, it works smoothly :)

Labels:

Macarons

...Vielä yksi ruokapostaus...

Marie Antoinette : " Jos heillä ei ole leipää,  niin syökööt leivoksia"








Macaron-leivokset ovat jo pelkästään ulkonäön perusteella viehätäneet minua paljon!Mutta se, että ne niistä voi muokata helposti omien makutottumuksien mukaan juuri sen makuisia kuin haluaa, ja teema-juhlien mukaan vielä väriäkin voi helposti muuttaa, tekee se niistä oivan leivonnaisen juhliin. ihana pieni leivos :)

Macaronien teko minua vähän aluksi askarrutti, koska pelkäsin ettei niistä tule yhtä sieviä, mitä olen poskiini napsinut. Googlettelin kuvia, ja huomasin, että monien macaronien ulkokuori oli mantelijauhon takia mennyt kokkareiseksi ja se kuulsi massan läpi, ja sen takia koko leivos oli menettänyt kauniin olemuksensa. Näissä leivosjutuissa olen aika tarkka ja tykkään, että ulkokuorenkin pitää olla kaunis, vaikka se miten hyvältä maistuisikin :)

Kun laitoin taikinaa leivinpaperille ja levyn uuniin, niin pelkäsin etteivät macaronit nouse ollenkaan. Taikina oli levinnyt vain leivinpaperille pieniksi vaaleanpunaisiksi  lätäköiksi. Tässä vaiheessa aloin jo vähän miettimään mitä olisin voinut tehdä asialle. Mutta onneksi hetken päästä "lätäköt" olivat nousseet kauniiksi pyöreiksi kummuiksi.

Kokeilin tänä kesänä Chez Jouni-ohjelman reseptiä myös. Jouni teki macaroninsa italialaistyyppisesti, mutta minulta se ei luonnistunut. Pitäydyn tässä ranskalaisessa tavassa tehdä macaroneja :) Ja ajattelin okeilla Sara La Fountainin uudessa kirjassa olevaa macaron-reseptiä pian ihan vertailun vuoksi. Suosittelen muuten Saran kirjaa, se hivelee ainakin minun visuaalista silmää kovasti!








Tässä vielä resepti, jota käytin :

3 munan valkuaista, 
4 dl tomusokeria, 
160 g mantelijauhetta

1 rkl margariinia
100g valkosuklaata
1 dl vispikermaa

taikinan ja täytteen värjäsin vielä elintarvikevärillä.

Aluksi vatkasin valkuaiset vaahdoksi, lisäilin tomusokerin vatkaten seosta koko ajan ja lopuksi laitoin sekaan vielä mantelijauheen ja muutaman tipan elintarvikeväriä.
Tämän jälkeen asettelin ne leivinpaperille pieniksi nökäreiksi, ne kyllä leviävät, eli ei kannata ihan hirveän tiiviisti niitä laittaa siihen pellille. 
Macaronit paistoin 125 asteessa, n. 15 min oli minusta sopiva aika, koska huomasin toisen pellillisen jälkeen että 20 min oli jo ihan liikaa, ja pinta kerkesi hieman jo tummua. Mutta tietenkin tämä riippuu ihan uunista. Kunhan marenki pysyy hieman sitkeänä eikä paistu ihan kivikovaksi.

 Täyte:
Sulatin suklaan ja margariinin vesihauteessa, sillä välin vispasin kerman kuohkeaksi ja kun suklaa oli hieman jäähtynyt sekoitin sen kermavaahdon sekaan. Laitoin täytteen hetkeksi jääkaappiin,  jotta se jämäköityisi, jonka jälkeen se oli helppo laittaa leivosten väliin.



Enjoy!

Labels:

Friday, September 24, 2010

Pieni kirje teille lukijoille...

Leikin kookoksella Italiassa!

Teitä  oli täällä eilen hurjan paljon, yli 300, se on pienelle aloittelevalle bloggarille hyvin paljon se :)

Olette kovin hiljaisia, ei se haittaa, mutta olisi kiva saada teiltäkin palautetta, että mitä haluatte oikein lueskella. Vielä ainakin minulla on tuo asetus, että anonyymitkin voivat kommentoida, vaikka se minua hieman arveluttaakin.

Laitoin tuonne sivupalkkiin kyselyn siitä, että mitä te oikein haluatte lukea. Toivon, että laittaisitte sinne toivomuksia tulevista postauksia, niin tietäisin vähän mistä tulevaisuudessa oikein kirjoitelisin. 

Ja vielä sellainen juttu, että otin itseni Blogilistalta pois muutama päivä sitten, koska sivusto ei päivittänyt tietojani ollenkaan. Mutta laitoin itseni sinne takaisin. Joten jos olit jo lukija blogilistan kautta, niin en tiedä että updateaako se automaattisesti sinut lukijaksi takaisin vai ei. TÄSTÄ pääset kumminkin loggaamaan itsesi taas lukijaksi, jos et enää ole :)
Olen pahoillani, mutta minua ärsytti kovasti, kun blogin vanha layoutti näkyi sivuilla, ja sain palautetta ettei se päivittänyt kirjoituksiani. Toivottavasti se toimii nyt paremmin :)


Puss och kram!


Thursday, September 23, 2010

Sisustusunelmia osa 1

Teen pienehköjä postauksia/kurkkauksia siitä millaisen kodin minä tulevaisuudessa haluasin! Ehkä nämä myös selkeyttävät minunkin ajatuksiani.

Ensimmäisessä postauksessa aiheeseen liittyen lähden lattiasta. 

Asun vielä tilapäisessä asunnossani, joka siis ei ole omistusasunto. Asumme aivan ihastuttavassa kodissa, enkä tiedä miten pystyn tästä sitten luopumaan kun se aika tulee. En asu lukukausien ajan Helsingissä, joten merinäköalallisessa aunnossa on vara opiskelijankin asua :) 

Yksi asia, joka minua on viimeisten vuosien ajan askarruttanut on se, että millaisen lattian haluan tulevaan kotiini. Lattian värimaailma kun on muutaman vuoden sisällä mielessäni vaihdellut ihan tummasta ihan valkoiseen asti. Ystävättärelläni on valkoiseksi maalattu lankkulattia, se on kaunis, mutta tummilla kutreilla omistettu asukas joutuisi koko ajan kulkemaan asunnossa imurin ja rätin kanssa. Huomasin nimittäin hänen luona ollessani, että hiuksiani oli joka paikassa! Ja haaveissa olisi joskus se koirankin hankinta, joten tassunkin jälkiä saisi olla koko ajan pyyhkimässä. Valkoinen lattia varmasti toisi avaruutta ja selkeyttä, mutta en tiedä jaksainkinko/haluaisinko olla koko ajan varomassa lattian kanssa.

Tällä hetkellä käytän todella paljon harmaata, niin sisutuksessa kuin vaatteissakin. Olen tällä hetkellä sitä mieltä, että jos nyt valitsisin kotiini lattian väri seikkailisi vaalean harmaan jaa harmaan ruskean sävyjen parissa. Värimaailmaltaan saman harmahtava, jota käytetään paljon Etelä-Ranskassa. Rakastan  lautalattioita, niiden narinassa on tunnelmaa. Tein erilaisten lattioiden värikokeiluja Kährs:n virtuaalihuone sivuilla. Sivulle pääset painamalla tästä. Sivuilla on helppo valita eri värieistä/mallesta itselle mieluisin lattia, koska huonevaihtoehtojakin on annettu paljon erilaisia. Jopa seinien värejä voi vaihdella. Minulle mieluisimmat värivaihtoehdot olivat Heritage Collectionin
Romanov, Altavilla ja Nouveau Snow.

Tässä vielä muutama kuva lattioista ja muutenkin sisustustyyleistä, jotka viehättävät minua;




Ylempänä olevat kuvat on lainattu Riviera Maisonin sivuilta, jonne pääset tätä linkkiä painamalla.



Nämä kuvat taltioin Thaimaassa reissatessani.


Labels:

HBD: Louis Vuitton Speedy!

Maailmaan mahtuu muutama designerlaukku, jotka ovat  voineet kulkeea niin mummilla, kuin tyttären tyttärellä, Louis Vuittonin Speedy on yksi niistä harvoista.Maailman suosituin monogrammikuvioinen laukku on saavuttanut 80-vuoden iän. Speedy luotiin vuonna 1930, mutta nykyisen "Speedy" nimensä se sai vasta myöhemmin, aiemmin se kantoi nimeä "Express". Express luotiin, jotta matkustaessaan ihmiset voisivat näyttää tyylikkäiltä, mutta samalla voisivat kantaa  mukaan kaiken tarvittavan. Vasta kun "Expressistä" luotiin Audrey Hepburnille pienempi jokapäiväiseen käyttöön tarkoitettu laukku, Speedy, sinetöi LV Speedynsä muiden klassikkolaukkujen kerhoon. Laukku oli pienempi kuin aikalaisensa, ja se sopi paremmin ajan tarpeisiin. Moderni nainen sai kaiken tarvitavan mukaansa. Speedy aloittikin "Carryall city bag"-trendin, joka jatkuu edelleen.




Speedystä on  luotu eri vuosina erilaisia malleja ja väreilläkin on leikitelty.Aiemmin olin todella paljon vastaan LV-laukkuja, koska niitä oli/on jokaisella käsipuolessa, ja ehkä siitä onkin viime vuosina hävinnyt se arvokkuuden tunne?! Mutta viimeisen puolen vuoden aikana olen tykästynyt LV:n Neverfull GM:n. Mutta jotenkin minua pelottaa, että kyllästyn monogrammiin. Minä olen helposti kyllästyvää tyyppiä ja tykkään mahdollisemman yksinkertaisista ja yksivärisistä jutuista, vaikka väreistä pidänkin. Mutta kumminkin, veikkaan, että LV:n monogrammi alkaisi kyllästyttää minua pidemmän päälle. Joten jos joskus Speedyn hankkisin ostaisin sen ehkä kumminkin yksivärisenä.


Yksi asia mikä minua on jälkeimpäin harmittanut todella paljon, on etten Hong Kongissa käydessäni kerennyt käymään Louis Vuitton-näyttelyssä. Se olisi ehdottamasti pitänyt käydä katsastamassa. Vaikken olekaan mikään suuri LV-fani, olisi se varmasti ollut näkemisen arvoinen!




Labels:

Wednesday, September 22, 2010

Blueberry Pannacotta


Teimme ystävieni kanssa yhdessä ruokaa ja tein jälkkäriksi mustikkaista pannacottaa.
Pannacotta, eli keitetty kerma on italialainen jälkkäri, joka yleensä tehdään kermasta. Mutta jos haluaa kevyemmän version voi pannacotan tehdä myös maidosta. Itse käytin kumminkin kermaa, mutta ehkä ensi kerralla laittaisin kumpaakin puolet ja puolet.

Pannacotta on todella helppo ja nopea valmistaa. Ainoa "miinus" on, kun sen jähmettymisprosessi kestää aika kauan, n. 2-3 tuntia.

Halusin tarjota herkun lasista, koska tiesin, että mustikat maalaisivat lasin pohjaan upeita kuvioita. Jos kumminkin haluaa pannacotan tarjota lautaselta, kannattaa se "pelästyttää" jähmettymisprosessin jälkeen kuumalla vedellä, niin se irtoaa helpommin astiasta.

5 dl kuohukermaa
1 vaniliatanko (tai 1 tlk vaniljasokeri)
½ dl sokeria
(4 liivatelehteä)-->laittaisin vain 2

Mustikoita oman maun mukaan.

Huom!

Reseptin liivatelehtien määrä askarrutti minua jo alusta asti, mutta tein niin kuin reseptissä luki. Olisi pitänyt käyttää omaa päättelykykyä  ja laittaa vain kaksi. Nimittäin Pannacotasta tuli aikas jähmeää. Maku oli oikein hyvä, mutta koostumus ei minua miellyttänyt. Eli ei kannata laittaa neljää liivatelehteä, mielummin kaksi.

Laita mustikat kattilaan, lisää sokeria oman maun mukaan.Lämmitä. Ota mustikat pois hellalta, kunnes ne ovat sulaneet ja sokeri liuennut. Kaada mustikkaseosta lasin pohjalle. 







Laita liivatelehdet veteen likoamaan.
Avaa vaniliatanko ja kaavi siemenet pois. Laita siemenet ja vaniliatanko kattilaan. Lisää kerma ja sokeri ja sekoita hieman. Kiehauta.
Hämmennä ja anna kiehua n.2 minuuttia. Ota kattila hellalta pois ennen kuin lisäät liivatelehdet. Seos ei saa kiehua kun lisäät liivatelehdet! Poista vaniliatanko seoksesta.
Kaada annosvuokiin mustikkaseoksen päälle ja laita kylmään vähintään 2. tunniksi niin että se hyytyy. 



Labels:

Tuesday, September 21, 2010

Baby Dior!





Vaikkei meillä pienten jalkojen tepsuttelua ihan lähiakoina/vuosina kuulukaan, niin silti oli nämä  pienet tossut pakko saada. Ostin kengät Italian matkaltani, nyt ne vain odottavat kenkälaatikossa niiden käyttäjää. Ja jos en raaski niitä laatikossa säilytellä, menevät ne parhaimpien kaverien tuleville vauveleille :) Toivon kovasti, että joskus saisin omia lapsia. Lapset ovat kumminkin niistä tulevaisuudenhaaveista se suurin. Vaikka kyllä joskus sitä miettii, että mihin väliin ne lapset oikein sijoittuvat koulun ja uran ohella?! No sillä välin kun mietin tuota asiaa, voin aina ihailla pieniä nupukkinahkaisia Diorejani :) 

Suomalaiset vanhemmat harvoin panostavat lastensa  pukeutumiseen, toisin kuin etelä-Euroopassa. Oli aivan ihastuttavaa katsella pieniä tepsuttelijoita, jotka oli puettu pieniin Burberryn tikkitakkeihin ja trensseihin, Armanin slipovereihin ja Tods´in pienen pieniin loafereihin,niin söpöä! Mutta tottakai ymmärrän myös sen, että ei normaalituloisilla ihmisillä ole varaa laittaa lastenvaatteisiin hirveästi rahaa, ja onhan vaatteiden käyttöikäkin aivan toista mitä meillä aikuisilla. Nupukkinahkaiset kenkänikin mahtuvat vauvan jalkaan varmaankin sen ensimmäisen puolen vuoden ajan, joten enemmän ne ovatkin muistoksi kuin käyttökengiksi :)

Labels:

Monday, September 20, 2010

Ruokatorstai ja Ruokatorstain joulu!



Moni ystävistäni on kesän aikana hehkuttanut minulle Helsingin Sanomien ruokatoimittajan Eeva Salosen kokoamaa kirjaa. Salonen toimi Helsingin Sanomien ruokatoimittajana 30-vuotta. Kirjan reseptit on kerätty kolmelta vuosikymmeneltä ja kaiken kaikkiaan kirja sisältää 500 sivua, ne pitävät sisällään 1500 reseptiä. Moni keittokirja on nykyään vuodenaikojen mukaan eritelty, niin myös Salosen Ruokatorstai. Salonen kävi läpi kaikki lukiojoiden suosikit kolmenkymmenen vuoden ajalta ja kokosi niistä ne suosituimmat ja maistuvimmat kansien väliin.

Ensi kuussa on meille herkkusuille luvassa iloinen yllätys, nimittäin Ruokatorstaita seuraa Ruokatorstain joulu! Innolla jo odottelenkin jouluisia herkkuruokia. 

Rakastan vain hyvää ruokaa ja on ihanaa, että tämän kaltaisten kirjojen avulla pääsen myös loihtimaan niitä keittiössäni :)

Minä odotan tulevaa kirjaa kovasti!

Kirja julkaistaan 4.10.2010. Kuvat lainattu täältä

Labels:

Sunday, September 19, 2010

Special offers at Rivièra Maison!




Yksi ehdoton suosikkini Helsingin sisustusliikkeistä on Mannerheimintiellä sijaitseva Rivièra Maison. Ennen hamstrasin heidän tuotteitaan pienistä sisustusliikkeistä, mutta onnekseni he avasivat oman liikkeensä viime keväänä myös Suomeen.

Postaukseni syy on oikeastaan se, että heillä on tulevalla viikolla esillä syksyn uutuuksia. Heidän Facebook-sivuiltaan voi käydä kopioimassa alennuskupongin, jota näyttämällä saa alennusta kolmesta tuotteestä, jotka näkyvät yläpuolella olevasta kuvasta.

1. Great Cake Serving Set
2.Teapot fresh Tea
3. Storage Box

Lisäksi heillä on toinenkin kampanja meneillään lokakuun loppuun asti, osta vähintään 500  €:lla,
saat 100 €:n alennuksen! Good deal, huh?


Selaisin RM:n kotisivuja läpi ja yläpuolella olevasta kuvasta näette minun suosikkini. Rakastan tuota Chruchill pöytää, se olisi aivan mahtava meidän olohuoneeseen! Kuva pöydästä on aika sumea, mutta kyseessä on hopean värinen metallipöytä. Ihailin pöytää jo viime kesänä ja vieläkin se kummittelee minua. Suosikeikseni nousseet jumbokokoiset pastalautaset puuttuvatkin  minulta astiakokoelmistani. Syksyisiin iltoihin valoa voisi tuoda Magical Magnet Candle Holder!

Kuvat olen lainannut täältä ja tuolta

Labels:

Sunday morning with coffee and news of the week!


Sunnuntai on minulle lepopäivä. Sunnuntaina en tee yleensä mitään sovittua, vaan nautin olostani ja teen mitä haluan. Joskus sitä tietenkin joutuu ahertamaan koulujuttujen parissa, mutta yleensä en jätä mitään sunnuntaille. Tähän sunnuntai-aamuun on kuulunut mokka,  Helsingin Sanomat ja Newsweek. Aasiassa asuessani kävin joka viikko Newsweekin itselleni ostamassa, ja lukemassa maailman tapahtumat, yhden päivän aikana, yhdestä lehdestä. Joskus luin Myös Time-lehteä, mutta jollain tapaa Newsweek oli minulle mieluisampi.



Yksi suurin asia miksi luen lehtiä myös muulla kielellä kuin äidinkielelläni, suomella, on että minulla on suuri halu oppia uusia kieliä ja ylläpitää jo oppimiani kieliä. Olen lukenut englannin ja ruotsin lisäksi ranskaa, saksaa ja hivenen italiaa. Englanti on minulle vieraista kieleistä se vahvin ja haluankin kehittää itseäni siinä. Puhun sujuvasti englantia, mutta tiettyjen erityisalojen ja ehkä tieteellinen teksti tuottaa minulle kumminkin pientä päänvaivaa, sen takia meille tuleekin kerran viikossa postiluukusta Newsweek. Minulla on vielä pari vuotta aikaa oppia tiettyjen erityisalojen sanastoa ennen kuin hyppään työelämään. Ja eihän se oppiminen siihen lopu, aina voi kehittää itseään ja oppia uutta :)

Taustalla oma Moka Pottini eli "Macchinettani". Ostin Bialetin klassikon Italiasta, mutta Suomeen tullessani huomasin, että niitä myydän ihan Prismasta lähtien :D En ole mikään kahvin juoja, itseasiassa join ensimmäisen oikean kahvikupilliseni vasta tänä vuonna. Italiassa join kumminkin joka aamu "mokan" ja ihastuin täysin sen pehmeään makuun. Moka kahvina ei ole todellakaan niin kitkerää mitä suodatinkahvi, se maistuu kahvin ja kaakaon sekoitukselta.

Nyt kysyisinkin apua! Mistä voisin mahdollisesti saada lisää Moka-kahvijauhetta? Olen etsiskellyt, mutta en ole löytänyt etsimääni vielä! Olisiko teillä kahvinjuojilla tiedossa jotain hyvää kahvipuotia? 

Labels: ,

Saturday, September 18, 2010

Tomaatti-Mozzarella Crostinit


Tein meille iltapalaksi Crostineja eli  pieniä leipäsiä. Crostini on italiaa ja tarkoittaa sananmukaisesti "pientä leipää". Crostinit paahdetaan yleensä pannulla oliviöljyssä ja tarjoillaan joko sellaisenaan, tai haluttujen raaka-aineiden kera. Crostinit eivät vaadi paljon aikaa ja ovet helppoja tehdä, oivallinen alkupala!

No jos ei italian kielikurssista ollut apua, niin autan hieman :)

Eli tarvitset tomaattia, mozzarellaa, oliviöljyä, valkosipulia, patonkia, suolaa ja pippuria, ja mikäli haluat niin basilika sopii myös mainiosti tämänkaltaisiin crostineihin.

Laita öljy pannulle ja annan sen lämmetä ennen kuin lisäät pilkotun valkosipulin. Lisää patongin palat ja paahda niitä oljyssä, niin kauan kunnes ne saavat kullan keltaisen värin.

Kun olet paahtanut patongin kummankin puolen, lado mozzarella ja tomaatti päällekäin leivän päälle. Lisää suolaa ja pippuria, ja  halutessasi basilikaa, mutta hyvältä maistuu ilman sitäkin.

Buon appetito!


Labels:

Friday, September 17, 2010

Millan Tila



Kuvat on lainattu täältä

Julkisuudessa esillä olevista sisustussuunnitelijoista suosikkini on Milla Alftan. Katsoisin muutenkin Tila-ohjelmaa, mutta varsinkin kun Milla tekee muutokset tiloihin, olen kärppänä television edessä.  Millan  sisustustyyli on aina ajan hermolla ja moderni, mutta myöskin ripauksia maalaisromantiikkaa Millan joissakin  muutoskohteissa on. Maalairomantiikka pieninä ripauksina on mieleeni, se tekee kodin sisutuksesta leppoisan ja kotoisamman. Vaikkei eilisessä muutoskohteessa maalaisromantiikkaa löytynyt, oli Millan muutos erittäinen mieleinen.  Millan ratkaisut ovat kiehtovia ja joskus aika yllätyksellisiäkin. Millan töissä  yleinen värimaailma seikkailee yleensä eri harmaiden ja  ruskeiden  sävyjen parissa, joita suosin itse myös kotonani. 



Patricia Urquiolan nahkaiset nojatuolit ovat aika erikoiset ja ne eivät ehkä ihan minun makuuni ole, niinkuin ei nahkaiset sohvatkaan. Mutta muista sisustuselementeistä pidin kovasti, erityisesti  isoista mustista  valaisimista. Valaisimet oli hankittu suurimmaksi osaksi liikkeestä nimeltä Sali, joka sijaitsee Helsingin Korkeavuorenkadulla. Tilan kruunaa silkkiverhot, jotka pääsevät mielestäni oikeuksiinsa korkeassa ja avarassa tilassa.  Kaunis olohuone kerrassaan!


Labels:

Thursday, September 16, 2010

On Sofie´s lips

Lisää kuvateksti

Tässä pieni kurkkus kuinka hoidan huuliani. Huuleni ovat todella arat ja ne tarvitsevatkin paljon hoitoa. Kesäisin saan olla todella varovainen, ettei aurinko polta niitä ja talvella taas saan rasvata niitä ihan hullun lailla, jotteivat ne paleltusi. Sen takia minulla onkin aina mukanani huulikiiltopussukkani, josta löytyy huulikiiltoja, huulivoiteita ja muutama huulipunakin. Jouduin tänä kesänä olemaan ilman suosikki tuotteitani, koska minun epäiltiin olevan allerginen joko huulikiilloilleini tai kynsilakoilleni. Vielä ei syytä huulteni oireiluun tiedetä, mutta siitä olen varma ettei se johdu kosmetiikasta, jota käytän. Olen epäillyt allergisten oireiden ja huulen ajoittaisen turpoamisen johtuvan ennemminkin hedelmien suoja-aineista, joten olen taas alkanut lempparikiiltojani käyttämään.

Hoitavina huulivoiteina minulla hyvinkin erilaisia tuotteita:
1. Yksi suosikeistani on Elizabeth Ardenin Eight Hour-sarjaan kuuluva huulivoide. Huulivoide on ohut ja jättää pienen kiilteen huulten pinnalle.
2. Mac:ltä minulle on huuliin tarkoitettu hoitoaine. Voide on ohut eikä se tahmaa ollenkaan. Käytän tuotetta joskus  huulikiillonkin sijasta.
3. Marja Entrich on varmasti aika monelle aika tuntematon merkki. Äitini käyttää oikeastaan ainoastaan hänen tuotteitaan, joten äidin kautta olen joskus pienenä tuotteeseen tutustunut. Marja Entrich:n Sunstick on oivallinen tuote aroille huulille. Sunstickistä löytyy sekä UVA- ja UVB-suoja. Tuotetta ei ole testattu eläinkokein. Laitan tuotetta huuliini varsinkin juuri ennen nukkumaan menoa, näin ollen huulet ovat ihanan pehmeät aamuisin.
4. Kenzoki:n Duo Suave Sweet & Smooth Duo on huulirasva, jolla voi myös kuoria huulet. Huulirasva on pystyttäin jaettu kahteen osaan, toisella puolella on rasva ja toisella puolella on huulten kuorimiseen  tarkoitettu voide.

Olen ehdottomasti enemmän huulikiiltojen kuin -punien käyttäjä. En yleensä pidä juurikaan mitään hirmuisen näyttäviä huulia ja sen takia suosinkin mielummin aika neutraaleja värejä.

1. Lancomen Juicy Tubes ovatkin olleet suosikkeinani jo aika kauan. Valitettavasti en muista kyseistä sävyä ihan varmasti, mutta muistaisin sen olevan Toffee. Juicy on ollut niin ahkerassa käytössä, niin siitä on nimi haalistunut kokonaan.

2. Olen viimeisen kahden vuoden ajan käyttänyt Clarinsin Instant Light Natural Lip Perfectoria. Sävynä minulla on ollut 1 ja olen menettänyt sydämeni kyseiselle tuotteelle. Varsinainen huulikiilto ei ole kyseessä, vaan huulien pohjustusvoide. Voide tekee huulista ihanan tasaiset ja kiiltävät. Itse käytän voidetta ihan vain huulikiiltona, enkä laita sen päälle mitään.

3. YSL:n Golden Gloss on ollut käytössäni myöskin useamman vuoden ja käytän sitä iltameikin kanssa. Päivittäiseen käyttöön se on makuuni ehkä hieman liian "shiny".

4.  En käytä kesäisin juuri ollenkaan meikkiä, oikeastaan huulikiiltoja vain. Kesällä rusketuksen kanssa sopii pienet väriläiskät ja silloin tällöin suosin  Lancomen Juicy Tubes- sarjasta pinkkiä sävyä nimeltä Bubblegum.

5. Mrs.V kertoi vuosi sitten blogissaan Diorin Lip Maximizeristä,  kävinkin sen heti viime kesänä  ostamassa. Niinkun Mrs.V ja minäkin totean, että ei ne huulet collageenistä huolimatta ole kyllä turvonneet :D. Muuten kyllä oikein oivallinen huulikiilto. Diorin sävy on haalea, kiillon koostumuskin on aika kevyt, joten kiva päivittäinen huulikiilto kaiken kaikkiaan vaikkei se lupauksiinsa yltäntykään.


En käytä juuri ollenkaan huulipunia. Kaksi minulta kumminkin löytyy, kummatkin ovat Mac:n.

1. Minulla on normaalisti aika punakat huulet ja yleensä vaalennan niitä Macin nudella huulipunalla. Sävyn nimi on "Myth". Huulipunan päälle levitän aina huulikiillon, koska en halua luoda sellaista "makkarankuori"-efektiä. Eli levitän nudea punaa huulilleni aika varoen, jotta ulkonäkö pysyisi klassisena ja tyylikkäänä, eikä menisi mauttomaksi.

2. Koska olen aika tumma, niin minulle sopii räväkät punahuulet. En käytä sävyä arkisin vaan ainoastaan iltaisin juhliin mentäessä. Sävynäni minulla on Mac:n "Ladybug".

Tässä oli pieni kurkkaus päivittäiseen kauneuden hoitooni :)

Labels: