Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Avec Sofié

Sunday, October 31, 2010

Happy Halloween!



Kaverini hieman hullaantuivat Halloweenistä. Yksi tytöistä oli raahannut Lontoosta asti kaikkea Halloween-juttuja. Muun muassa noi vilkkuvat kurpitsa-korvikset :)

My friends got bit excited about  Halloween. One of the girls had bought her pumpkin-earrings frrom London. She had found some great shop from London and she brought so many weird Halloween goods back with her to Finland.


Labels:

Saturday, October 30, 2010

Finnish design on a tray

Suomi-designia tarjottimella

This week has been extremely busy and I feel embarrassed about the quality of my posts. Luckily my exams are now behind so I´m able to relax and enjoy the chill weekend. This morning started with breakfast in bed, I served the breakfast in Finnish-design products.

Tämä viikko on ollut ihan hurjan kiireinen, jonka myöskin näette varmasti postauksieni laadusta. Harmittaa ihan tosi paljon, kun en ole kerennyt tällä viikolla teille oikein  postailla kivoista ja kauniista asioista. Mutta onneksi tentit ovat nyt takanapäin  ja aion ottaa rennosti koko viikonlopun. Lauantai-aamun aloitin tekemällä aamiaisen sänkyyn, jonka olin kattanut suomalaisiin design-tuotteisiin.
Dringking glasses: "Kartio" by Kaj Franck and "Ote" by Aleksi Perälä  for Iittala
Tea cup: "24h" by Heikki Orvola for Arabia
Dessert cup: "Verna" by Kerttu Nurminen for Iittala
Spoon: "Mango" by Nanny Still for Iittala
Cup for fruits: "Inkivääri" Pentik

Labels: ,

And the Winner is!

Ja Sara La Fountainin kirja menee Marialle!

"Mua kiinnostaisi lukea lisää ihan susta, mistä tykkäät, mitä harrastat jne. Sisustus on lähellä sydäntä joten esimerkiksi kotiesittely olisi kiva! Ja kiinnostaahan mua kauneus- ja terveysjututkin.. =))"

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Friday, October 29, 2010

Variations for everyday salads

"Kertoisitko vinkkejä arkipäivän terveelliseen ruokailuun. Miten saat arkiruokiin vaihtelua? Itse nimittäin tuntuu siltä, ettei keksi moniakaan variaatioita salaatteihin yms"-Hannaliina-
"Could you tell some tips for everyday meals. How you make variations to weekday portions? I feel like I don´t figure out many variations for salads for instance" -Hannaliina- 




One thing what I love about having a blog is definitely that I can help my readers and share information. Hannaliina needed some inspiration with salads, so here is some tips :) These pictures I found from my computer and I have made salads during this fall.


Yksi asia jota rakasta blogin pitämisessä on se, että voin olla vuorovaikutuksessa teidän lukijoiden kanssa. Hannaliina tarvitsi hieman isnpiraatiota salaatteihinsa, joten tässä muutama vinkki. Tälläisten tekemieni salaattien kuvia löysin tietokoneeni uumenista :)


Chevre/Vuohenjuustoa, Blueberries/Mustikkaa, Avocado/Avocadoa and Rasberry Vinaigrette/ Vadelma Vinegretteä
Eggplant/Munakoisoa, Parma ham/Ilmakuivattua kinkkua,Artichoke/Artisokka, Sundried tomatoes/Aurinkokuivattuja tomaatteja, Sunflower seeds/Auringonkukansiemeniä, Cherrt tomatoes/Kirsikkatomaatteja.
           Tofu, Champignons/herkkusieniä, Pistachios/Pistaasipähkinöitä, Variations of lettuce/erilaisia salaatteja
Tenderloin steak/Naudan sisäfilettä, Capers/kapriksia, Variations of lettuce/salaatteja, onion/punasipulia
Chicken breast/kanan rintaa, Capres/Kapriksia, Olives/Oliiveja, Cucumber/Kurkkua, Pepper/Paprikaa

Labels:

Wednesday, October 27, 2010

Pizza à la Sofié

Even it seems that we are eating only unhealthy food but it´s not true. We are actually eating quite healthy. We make different types a of salads in the evenings and at lunch time I prefer soups over casseroles. I was asked to make one of my favorite pizza and above you can see some results. I´m sorry about the quality of the  pictures, I have still 2 exams coming up on this week so I have to stay at school quite late so  it´s almost dark when I get home. 

Vaikka postailujeni perusteella saa sellaisen kuvan, että syömme epäterveellisesti, mutta se ei kyllä pidä ihan paikkaansa. Yleensä iltaisin meillä syödään erilaisia salaatteja, ja lounaalla syön keittoja raskaampien ruokien   sijasta. En vaan usko, että te jaksaisitte meidän jokapäiväisistä rahka-jogurtti sekoituksista lueskella. Ja tarkoitukseni onkin jakaa inspiraatiota sinne teidän keittiöihin. Olen tosi pahoillani kuvien laadusta. Minulla on vielä huomenna ja perjantaina tentit, joten olen kököttänyt pitkiä päiviä yliopistolla. Ja kun olen itseni raahannut iltaisella kotiin, niin on ollut jo aika pimeää.

Pizza dough:                                                     Pizzataikina:

2 dl Water /around 1 cup                                  2 dl vettä
30 g fresh yeast/ 10 g instant yeast                   30 g tuorehiivaa /10 g kuivahiivaa
1 teaspoon salt                                                 1 tl suolaa
2 cups flour                                                     5 dl vehnäjauhoja
4 tablespoons of olive oil                                 4 rkl oliiviöljyä



Fillings:
Tomato sauce (I used Mutti), parma ham, mozzarella, cherry tomatoes, rocket,  pine nuts, pepper and salt.

Täytteet:
tomaattikastiketta (käytin Muttin tomaattikastiketta), ilmakuivattua kinkkua, mozzarellaa, kirsikkatomaatteja, rucolaa, pinjansiemeniä ja päälle pippuria ja suolaa.

Ja vielä voitte osallistua Sara La Fountainin kirjan arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen

Labels:

DIY: oil & vinegar bottles

I ´m  quite an DIY-person in every sense. I will start making posts about my DIY-projects and some interesting DIY-projects what I have found  when I  have been browsing through my favorite sites and blogs. 
You need:
An assortment of bottles that you think are adorable and fit your interior.
Corks
Labels and stickers 


Tarvitset:
Lajitelman erilaisia pulloja, jotka viehättävät sinua ja sopivat sisutukseesi
Korkkeja
Etikettejä ja tarroja


One christmas I made pesto and gave it as a present to our neighbour. I gave it in  a pretty jar and made also a nice label to it myself.  

Yhtenä jouluna tein pestoa, jonka annoin naapureillemme kauniissa purkissa.  Purkin  koristelin itsetehdyllä  etiketillä.

Pictures borrowed from here.

Labels:

Tuesday, October 26, 2010

Sofié´s journey across Vietnam


 I´m still wondering how old was this Vietnamese woman. Unfortunately we did not spoke the same language.
The war museum was a bit too much for me to handle.
In Vietnam you could still see the wounds on people. Even though war ended decades ago, but still you could sense the sorrow and anger. 
Boys enjoyed their time on surfboards.
One thing I liked about Vietnam was that the country had so much to offer. There was plenty of places to see and so many activities to do.
My favorite place in Vietnam was city called Hoi An. 
If you ever go to Vietnam, I have one tip, stay away from Ho Chi Minh City.

Many of you are maybe waiting for your winter getaways. This winter I´m not able to travel except our mini-holiday in Paris. Last fall  and winter I spent  six months in Asia, those were maybe  most unforgettable months of my life. We shared magnificent moments and our trip was filled with laugh, but sometimes there was also space for sharing some tears.  Here is a little peek to my 3 week journey around Vietnam.

Moni teistä varmaakin odottelee jo talvilomaa auringon alla. Tänä vuonna en itse pääse kaamosta karkuun, koska koulua ja kursseja on kertynyt niin paljon. Viime syksyn ja talven aikana vietin 6kk Aasiassa opiskellen, reissaten ja lomaillen. Upeita paikkoja on tullut nähtyä, vaikkakin matkaan mahtui myöskin kyyneleitä ja pelon tunteita. Kaikesta huolimatta, oli viime syksyni yksi upeimmista asioista, joita olen kokenut enkä vaihtaisi sitä mihinkään. Veikkaan, että tulen muistelemaan matkaani ja katselemaan valokuviani loppuelämäni.  Tässä teille pieniä maistiaisia viime syksyltä. Olimme Vietnamissa yhteensä 3 viikkoa, ja matkustimme Ho Chi Minh Citystä  junalla ja bussilla Vietnamin puoliväliin ja takaisin.


Labels: ,

Monday, October 25, 2010

WHITE MORNING


Pictures from Glorian koti

Aloitin maanantai-aamun hyvin valkoisissa merkeissä, nimittäin kun avasin verhot huomasin nurmen olevan ihan valkoinen. Valkoisessa teemassa jatkoin selaamalla Glorian Koti-lehteä, jossa käväistiin tässä kauniissa valkoisessa kodissa. Suurin viehätys tässä kodissa on avara tila sekä modernien ja antiikkisten huonekalujen yhdistelmät. Itse en kyllä Mies Van Der Rohen suunnittelemaa Barcelona-tuolia kotiini ostaisi, se pääsee oikeuksiinsa mielestäni vain lounge-tyyppisissä sisustuksissa. Tai tietenkin jos koti on enemmän edustuskoti-tyyppinen koti, niin miksipäs ei. Minulla on viime vuodet ollut ns. viha-rakkaussuhde  Philippe Starckin Kartellille suunnittelemiin Ghots-tuoleihin. Viimeiset kaksi vuotta olen niitä vältellyt, koska niitä näkee joka puolella. Mutta viimeiset kuukaudet olen niitä mielessäni mallaillut meille keittiöön valkoisen ruokapöydän seuraksi. Haluaisin sekoittaa tuoleja antiikkisten tuolien kanssa, joten jokainen tuoli olisi hieman erilainen.
.
Täältä voitte kurkistaa ystäväni VALKOISEEN KOTIIN.

The theme at this morning was totally white. I opened the curtains and  saw how nature had colored  the grass into white,  winter is almost here. I drank my morning coffee from white cup and at the same time I read one of my favorite finnish interior magazines, Gloria-Home. I came across to watch these pictures from someones calm and white home. I love open space and how they have mixed some of the classic modern furnitures with antique items. I don´t see Mies Van Der Rohen´s Barcelona chair at my home. I enjoy to watch it in lounge type of interiors, boutiques or bars, but from my perspective it would  not belong to my home.  I have this love-hate kind of relationship with Ghost-chairs. At least 2 years I have avoid them because they´re everywhere! But last months I have pictured them with my white kitchen table. I would mix them with some antique chairs so they all would be a bit different.

Here is a  peek to my dear friends WHITE HOME.

If I would have my own dressing/make up room, the atmosphere would look like something like this.

Labels:

Sunday, October 24, 2010

Pink Ribbon Whoopie Pies!

Oreos, whoopie pies, BFO´s, hucklebucks... You name it!


Tänä aamuna leivoin lempikeksejäni, Dominoita/Oreoita. Maailmalla ei tiedetä Dominoista mitään, sillä näitä samantyyppisiä keksejä myydän nimellä "Oreo".  Itse pidan enemmän dominoista kuin oreoista, oreoissa on liian vähän täytettä mun mielestä. Maailmalla törmää hyvin usein näihin kekseihin, mutta eri puolililla palloa keksejä kutsutaan eri nimillä.  

This morning I made my first try with Whoopie Pies.



 Resepti:

4 dl erikoisvehnäjauhoja, 1 dl kaakaojauhetta (Van Houten), 1 tl ruokasoodaa, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl suolaa, 150 g margariinia (huoneenlämpöistä), 2 dl fariinisokeria, 1 kananmuna, 1 dl pilttiä (hedelmäsekoitus), 

Täyte: 

100g margariiniä, 1 tl vaniliinisokeria,  2 dl tomusokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe, ruokasooda ja  suola. Sekoita toisessa kulhossa margariini ja fariinisokeri. Lisää kananmuna. Lisää pikkuhiljaa jauhot  ja piltti  fariinisokeriseoksen kanssa.  Muotoile taikinasta pieniä palloja ja paista niitä n.10-14 minuuttia. Kun keksit ovat uunissa, tee täyte.

Sekoita tehosekoittimessa voi ja vaniljasokeri. Lisää tomusokeri ja vatkaa niin kauan kunnes seos on tasaista.

 Anna keksien kylmetä kunnolla ennen täytteen laittamista. 

Here is the recipe;

4 dl all-purpose flour, 1 dl cocoa powder (unsweetened), 1 teaspoon baking soda, 1 teaspoon baking powder, 1 teaspoon salt, 150g unsalted butter (room temperature), 2 dl packed light-brown sugar, 1 egg, 1 dl unsweetened fruit sauce ( I used baby food) 

Filling:

100g unsalted butter, 1/2 spoon vanilla extract, 2dl confectioners´ sugar  

Preheat oven to 200 c. Whisk flour, cocoa, baking soda, baking powder and salt. In the other bowl whisk butter and brown sugar. Add egg, whisk until the dough is smooth. Add flour mix and fruit sauce. Heap little  tots from the dough and put them in to oven for around 10-12 minutes.

Make the filling:

Whisk vanilla extract and butter, add confectioners sugar.

Let the cookies cool completely before you add the filling.

Labels:

Thursday, October 21, 2010

Havana Rhum-Rucola-Scampi-Pasta

Ja nyt on sitten turha pelästyä pastan nimeä, kyseessä on nimitäin ehkä yksi simppeleimmistä ja nopeimista pastoista. Ja rommiakaan pastaan ei välttämättä tarvitse laittaa, jos ei halua. Nappsin reseptin italialaisen ystäväni Lucan keittiöstä. Mitään reseptiä ei varsinaisesti ole, seurailin vain vieressä  tarkkaavaisena ja yritin painaa mieleeni kaikki vaiheet.

Do not be scared because of  the name of the pasta. It´s maybe one of the simplest and fastest pasta to make. And you don´t have to add even the rum if you don´t like to, pasta will taste good also without it. I learned to make this pasta in Italy. I had a wonderful opportunity to watch when my friends made miracles in kitchen. They all are amazing cooks, but who italian isn´t? 

Tarvitset:

pastaa, öljyä, valkosipulia, kermaa, 100g rucolaa, jättikatkaravunpyrstöjä, suolaa, pippuria, rommia, granaa tai parmesania.

You need:
pasta, oil, garlic, cream, 100g rucola, scampies, salt, pepper, rum,  grana/parmesan.

Laita pastat kiehuvaan suolaveteen. Lämmitä öljy. Lisää pannulle valkosipuli vasta sitten kun öljy on kunnolla lämmennyt,  anna paistua kunnolla. Ihastele valkosipulinhajua ja lisää ravut. Jos haluat laittaa rommia, niin lisää sitä tilkka tässä vaiheessa ja liekitä rapuja hieman. Liekityksen jälkeen lisää kerma, pippuri ja suolaa. Ihan lopuksi laita rapujen sekaan rucola. Kaada vesi pois ja lisää pasta kastikkeeseen, sekoita. Tässä vaiheessa voit laittaa halutessasi parmesania.

Huom!
Jos liekität, laita liesituuletin pois päältä. Älä myöskään lisää alkoholia ruokaan kesken liekityksen, koska pullo voi imaista liekin.

Put pasta in the boiling salty water. Heat up the oil, add garlic, roast it properly. Add scampies.  If you prefer to add rum to the sauce, do it now. Flambé the scampies just few seconds . After flambéing the scampies, add cream, salt and pepper. At last add rucola. Spill the salty water from the pot and add the pasta into the sauce. Just for finishing touch add parmesan/grana.

BTW!
When  you flambé turn off the hood and never add more alcohol to the food which is already in flames.

Buon appetito!  




Selaappa alaspäin ja osallistu arvontaan!

Labels:

Millions of hugs to Coco!

Kiitos teille ihan mielettömästi kauniista kommenteista ja hyvistä kehitysideoista! Sain jo monta ideaa, jotka aion lähiaikoina toteuttaa:)

Olen kyllä Cocolle monta halausta ja leivosta kiitollisuuden velassa, sillä pieneen blogiini eksyi niin monta käviää ja uutta lukijaa hänen ansiostaan!

Annan tämän arvonnan olla käynnissä vielä ensi viikkoon, niin julkaisen voittajan sitten ensi viikon loppupuolella :)

Ajattelin muuten aloittaa (Martha Stewartia hieman kopioidakseni) Cookie of the Week-tyyppisen postaus-jutun :) Eli kokeilisin kerran viikossa jotain keksireseptiä. Miltä kuullostaa?
Tästä linkistä voitte kurkata aiemmat keksikokeiluni ;)

Ja täältä äsette muihin ruokapostauksiini. Niitä on toivottu paljon ja niitä on varmasti tulossakin! Heti huomenna itseasiassa ;) 

Wednesday, October 20, 2010

2x Sara La Fountain´s Cookbook



No ilmeisesti meillä on jotain vikaa  kommunikaatiossa  poikaystäväni kanssa, koska muistan hyvin sanoneeni että tilasin erilaisia keittokirjoja internetistä, mukaanlukein Sara La Fountainin uusimman kirjan. Yhtenä iltana poikaystäväni tuo minulle iloisen näköisenä paketin ja arvasin samantien paketin muodosta, että siellä on kirja. Ja tajusin samalla sekunnilla myöskin ettei hän ollut kuunnellut höpötyksiäni keittokirjoista, ja että papereiden alta paljastuisi Sara. Ja niinhän siinä sitten kävi.

Ajattelin, että ehkä teitä hieman innostaisi kertoa mitä haluaisitte lukea, jos arpoisin  teidän kesken kyseisen kirjan. Eli haluaisin teiltä mielipiteitä  ja toivomuksia tulevista postauksista. Arpoisin kirjan jokaisen kommentin jättäjän kesken. Myöskin sähköpostilla voi laittaa minulle kehitysehdotuksia :)

Apparently we have some problems with communication with my boyfriend. Because I remember well that I told him that I had ordered few books from internet, including Sara La Fountains new book. In the other night my boyfriend came with a packet and a huge smile on his face. I knew immediately what  he had bought for me. It was so awful to say to him, that apparently you haven´t listened me at all and I have already ordered that book :(

Labels:

Tuesday, October 19, 2010

Klaus K and Fashion Brunch

Karlin sanat ei nyt välttämättä liity postauksen sisältöön, mutta kuva sitäkin enemmän. Nimittäin Klaus K ja ravintola Ilmatar tarjoilevat maittavan brunssin lisäksi jälkkäriksi silmänruokaa neljänä launataina peräkkäin, alkaen ensi lauantaista. Muotibrunsissa vierailevat Minna Parikka, Lumi and Mahn-asustemallisto, Jukka Rintala sekä lifestyle-liike My o My. Vieraat saavat itse luoda tuotteillaan Ilmattareen näköisensä somistuksen. My o My:n vierailun aikana Ilmattaressa on liikkeen pop up-kauppa, joten brunssin lomassa voi tutustua ja ostaa heidän  tuotteitaan.

"Ilmattaren suosittu Best of Finland -brunssi on lastattu kotimaisella ruoalla, pientiloja ja luomua suosien. Tarjolla on rakkaudella valittuja ja valmistettuja ruokia sekä muun muassa talon oman leipurin Juhani Oraksen kuuluisaa leipää. Brunssin kruunaavat ihastuttavat, raikkaat jälkiruuat." 

Tässä vielä aikataulu: 23.10 Minna Parikka/ 30.10 Lumi&Mhan/06.11.Jukka Rintala/13.11 My o My

Karls word does not necessarily belong to this post but that picture even more because one one of the most nicest Design Hotel (Klaus K)  in Finland will host four fashion brunches in the next  weeks. You can explore finnish designers and the products of one Finnish lifestyle-shop while eating our Finnish delicacies.

Here are the guest and their dates when they will host their brunches;
23.10 Minna Parikka/ 30.10 Lumi&Mhan/06.11.Jukka Rintala/13.11 My o My

Labels: ,

Monday, October 18, 2010

Polaroid Coasters By JustNoey



Selatessani läpi suosikkiblogejani, löysin ihanan Lilyn blogista aivan mahtavat lasinaluset. Lily esitteli englantilaisen suunnittelijan, JustNoeyn, suunnittelemia polaroid-lasinalusia. JustNoeyn luomuksia voi ostaa hänen Etsy-shopistaan internetin välityksellä. Tällä hetkellä hän lupailee, että voisi toimittaa niitä n. kahden viikon aikataulussa.

Poikaystävälläni on pian syntymäpäivä, ja vaikka Pariisin matka on oikeastaan hänen syntymäpäivälahjansa, niin silti haluan häntä muistaa jollakin kivalla pienellä lahjalla. Alunperin ajattelin teettää hänelle palapelin meidän yhteisestä kuvastamme. Kuva on otettu yli viisi vuotta sitten, taitaa olla ensimmäinen yhteinen kuvamme, joten jo senkin takia minulle todella rakas.Ajattelin, että kyseisestä kuvasta tai  jostain muusta kuvasarjan kuvasta voisin teettää hänelle/meille lasinaluset.

When I was browsing through my favourite blogs I found these cute coasters from Lilys Blog. She made little post about the work of an designer and illustrator from UK. You can buy JustNoeys products from her/his Etsy shop

My dear boyfriend will have his birthday soon and even though that trip to Paris will be his B`day gift but still I would like to give him some nice little gift. At first I thought that I will make a puzzle from our picture but when I saw those coasters I changed my mind. Tomorrow I will go an ask if  someone could make few coasters from the picture which you can see below. It was taken around 5 years ago, and I think it´s our very first picture as a couple. 

Labels:

Saturday, October 16, 2010

Parfums for migrainous girlies!

I suffer from this hideous sickness called migraine. It´s the worst feeling I have ever experienced. First I loose my sense from my hands, then I don´t see anymore and last but not definitely least comes that awful pain. Usually I have these migraine seasons which comes and goes, but sometimes these migraine seizures can come unexpectedly.  And when I get migraine I just have to stay in dark and a silent room. Because of the migraine I have to be very careful about different kind of scents. That´s why I decided to make post for those who also suffer from migraine. 
There´s few perfume or eau de toilette to be correct what I can use. I have used L´eau de Kenzo  over 10 years, and it´s my very first scent. Calvin Klein´s Eternity I have also used quite a lot, but nowadays I don´t use it at all. Eau de Fleur de Kenzo has also been one of my favourite. Past four years I have counted on YSL´ s YoungSexyLovely, it´s sweet and girly, gets me back to summer with only one sniff! Last summer my boyfriend bought me one new scent and it´s Versace´s Bright Crystal. It´s always quite risky to buy me a perfume as a gift because I know immediately can I use it or not, but luckily that worked for me. So here is few tips for you who also suffers from this hideous sickness :)

Kärsin  kamalasta sairaudesta nimeltä migreeni. Ensimmäisenä häviää tunto käsistä, sitten näkö ja lopuksi tulee aivan järkyttävä kipu toiselle puolelle päätä. Yleensä minulla on niin sanottuja migreeni-kausia, jotka tulevat ja menevät, mutta joskus kohtaus alkaa ihan yllättäen. Ja kun kohtaus alkaa, minun pitää mennä samantien pimeään huoneeseen ja nukkua kipu pois. Migreenin takia olenkin hyvin herkkä kaikille voimakkaille hajuille, joten ihan mitä tahansa tuoksua en voi itselleni ajatella. 
Olen löytänyt muutaman tuoksun, jotka käyvät minulle. Kenzon "vesi" on ollut käytössäni jo yli kymmenen vuotta. Calvin Kleinin Eternity on myöskin ollut käytössäni jo monia vuosia, mutta viime vuosina olen käyttänyt sitä harvoin. Kenzon kukkaisvesi on myöskin hyvin kepeä tuoksu, joten sen kanssa olen kanssa pärjännyt ilman kohtauksia. Viimeisenä neljänä vuotena olen käyttänyt YSL:n YoungSexyLovelya, se on hempeä ja tyttömäinen. Vakkari kesätuoksuni, kesäiset muistot palaavat mieleen yhdellä suihkauksella.  Viime kesänä sain poikaystävältäni lahjaksi Versacen Bright Crystallin. Oli aika riskiä lähteä minulle hajuvettä lahjaksi ostamaan, sillä tiedän jo yhdellä suihkauksella, että pystynkö hajuvettä käyttämään vai en, onneksi tätä pystyin. Joten tässä muutama vinkki teille muillekin migreenistä kärsiville. 

Labels: