Keräsin ruokalehdistä kevään juhlia varten listan kuplivista juomista. Listalta löytyy juomia niin suolaiselle kuin makellekin. Kärsin itse migreenistä ja ajattelinkin kokeilla tänä vuonna luomucavaa. Jospa se sopisi minulle. En normaalisti uskalla juoda kuohuviiniä edes lasillista, sillä jo pelkkä hajukin tuo minulle migreenisen olon. Joten toivotaan, että tämä vappu sujuu iloisissa merkeissä cava kainalossa!
kuohuviinit
1.Lindauer Brut Cuvée (Uusi Seelanti)
"Kerrokselliset sitrushedelmien ja marjojen aromit sulautuvat tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Viini sopii elegantiksi aperitiiviksi, mutta on myös monipuolinen ruokajuoma kalalle, äyriäisille ja kasviksille".
2. Willm Crémant d'Alsace Rosé (Ranska)
"Ryhdikkäässä maussa on punaisia marjoja ja hapokasta omenaisuutta. Jälkimaku on mineraalinen ja pitkähkö. Tämä huikean roseen värinen kuohuva on tyylikäs aperitiivi ja erinomaisen juhlava vappujuoma, kun pöytään katetaan katkarapuja, savukalaa ja vuohenjuustosalaattia".
3. Raimat Chardonnay Brut (Espanja)
"Elegantti ja napakka kuohuviini, joka herättää ruokahalun. Runsaan hedelmäinen maku on puhdas ja intensiivinen. Parhaimmillaan tämä luonteikas viini on tapasten, ilmakuivatunkinkun ja mausteisten espanjalaisten leikkeleiden seurana. Sopii myös juustoille".
Samppanjat
1. Taittinger
"Eleettömän kaunis ja eteerinen samppanja, joka tuo mieleen kesän. Naisellisen elegantti ja pitkä maku on erittäin raikas, ja siinä voi erottaa vaaleiden hedelmien ja kukkien hienoja aromeja. Hento- ja puhdasarominen viini sopii aperitiiviksi ja mansikoiden kanssa nautittavaksi mutta on oiva valinta myös sushille, ostereille ja mietojen kastikkeiden kanssa tarjottaville äyriäislajitelmille."
(* Hyvästä arvostelusta huolimatta en suosittelisi viiniä ainakaan niille jotka kärsivät migreenistä. Joimme kyseista samppanjaa muutama viikko sitten eikä kumpikaan tykännyt.)
2. Charles Heidsieck Brut Rèserve
"Tämä herkullisen runsas viini on vakiosamppanjoiden parhaimmistoa ja vetää vertoja hienoimmille vuosikertasamppanjoille. Suutuntuma on leveä ja jälkimaku pitkä. Ruokahalua herättävä gastronominen juoma, joka kestää hienosti runsaampiakin ruokia (riistaa, hummeria, hevosta ja sieniä)".
3. Jacquesson Cuvèe No 734
"Vivahteikas ja runsas gastronominen samppanja. Suutuntuma on viinillinen ja pehmeän maitomainen. Tyylikkäässä maussa erottuu hapahkoa omenaa, sitruunaa ja mausteisuutta. Herkullisen sävykäs viini maistuu erityisen hyvin sieni- tai tryffelirisoton seurana. Mainio pari myös vaaleista kaloista valmistetuille ruoille".
Jälkiruokaviinit
1. La Caliera Moscato d'Asti
"Alkon ainoa Moscato d'Asti on helmi jälkiruokaviinien joukossa. Kepeästi pirskahtelevassa viinissä tuoksuvat mesi, hunaja ja rusinat, ja samat aromit toistuvat myös maussa. Sokeria on melko runsaasti, mutta pirteiden happojen ansiosta viini on raikas. Alkoholia on ainoastaan 5%. Mansikoiden ja marjakakkujen parina viini on lyömätön valinta. Viinin kotiseudulla Piemontessa viiniä nautitaan niin aperitiivina kuin suklaisten, hedelmäisten ja pähkinäisten jälkiruokien ja kakkujen kanssa".
2. Dolce Canto
"Sympaattisia rusina-aromeja tulviva tuoksu tuo mieleen siman. Maku on puuterisen kukkea ja hedelmäisen hunajainen. Viini on makea, mutta sokeria on kohtuullisesti, 75g. Alkoholia on vain 7%. Edullinen, hinta-laatusuhteeltaan oiva viini keväisiin juhliin kakkujen ja jälkiruokien kanssa tarjottavaksi".
*Lähteet: Glorian Ruoka ja Viini 03/2010 ja 03/2011
Labels: Tasty Bites/Recipes