Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Avec Sofié

Saturday, April 3, 2010

Hyvää ja terveellistä!









Kesällä on herkuteltu niin ruoan kuin juomankin muodossa ja salitreenaus on jäänyt olemattomiin upeiden helteiden takia. Syksyn lähestyessä leggarit ja mekot on nyt vaihdettu farkkuihin, ja kuinkas kävikään, nappi menee nipin napin kiinni. Tunnen aina pientä syyllisyyttä jos syön vaaleaa leipää, vaikka kumminkin rakastan ciabattaa ja focacciaa. Focaccia ja ciabatta kuuluvat niin sanottuihin herkkuihin, joita syödään ainoastaan jonain erikoisina päivinä.

Keväällä kuntokuurin aikoihin tein usein raejuusto-leipää, joka maistuu todella hyvälle ja sisältää vähän muutakin kuin ison kansan hiilihydraatteja :)




Leipä on hyvin proteiinipitoista ja muutenkin terveellistä. Sain reseptin ystävättäreltäni ja muokkasin sitä vähän omannäköisekseni. Laitoin taikinaan vehnäjauhojen sijasta kaurajauhoja, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä, pellavansiemenrouhetta ja vehnänalkioita. Olin todella yllättynyt, että miten paljon vehnänalkiot sisältävätkään proteiiniä. Niitä kannattaa ehdottomasti laittaa muihinkin leipomuksiin. Näin ollen leivistä ja sämpylöistä tulee terveellisempiä ja ne pitävät nälkääkin pidempään.



Terveysleipä à la Sofie

5 dl Kaurajauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl maitoa
50 g margariinia
200g raejuustoa
0,5 dl vehnänalkioita
0,2 dl auringonkukansiemeniä
0,2 dl kurpitsansiemeniä
1 rkl pellavansiemenrouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää maito ja margariini ja lopuksi raejuusto. Taputtele taikina pellille ja laita leipä paistumaan 225-asteiseen uuniin. Leipä saa paistua uunissa 20 minuutista 30 minuuttiin.

Sofie










Labels: , ,